Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Låna pengar hos Folkia

Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
Folkia 1,000 kr
2,000 kr
3,000 kr
4,000 kr
5,000 kr
150 kr* / 430 kr
200 kr* / 430 kr
300 kr* / 430 kr
535 kr**
570 kr**
0 kr
0 kr
0 kr

30 dagar

Låna här

Om Folkia

Folkia är ett företag som erbjuder två typer av lån. Dels erbjuder de korttidskrediter, så kallade sms-lån, mikrolån eller internetlån och dels erbjuder de vanliga banklån som de kallar för folklån. Företaget grundades 2006 och deras affärsidé är att erbjuda sms-lån till vanliga människor, alltså även till de som inte är välkomna som lånegivare hos bankerna på grund av att de har betalningsanmärkningar, är arbetslösa, sjukskrivna, studerar eller har en oregelbunden inkomst. Affärsidén togs väl emot av människor runt om i Sverige och Folkia är idag ledande när det gäller just små lån utan säkerhet.

Olika låneformer
Folkia erbjuder två typer av lån. Dels finns mikrolån som är ett traditionellt smslån. Det är en möjlighet att låna mellan 1000 och 5000 kronor utan säkerhet under en månads tid. Dels finns folklån som liknar ett vanligt banklån. Det är en möjlighet att låna upp till 25 000 kronor med en återbetalningstid på mellan ett och tre år.

Att ansöka om lån
När det gäller Mikrolån så kan du låna mellan 1000 kronor och 5000 kronor. Du kan ansöka om lån via antingen telefon, sms eller internet. Du får sedan svar direkt, redan inom några minuter eller senast inom en timme, på om lånet har beviljats eller inte. Pengarna dyker sedan upp redan samma dag ifall du har ansökt om och beviljats lån innan klockan 13 samma dag, annars kommer pengarna in på kontot först dagen efter. För att få låna pengar ska du ha fyllt 20 år. Du måste också ha en inkomst som överstiger 25 000 kronor om året och ha varit folkbokförd i Sverige under de senaste två åren. Folkia tittar på din betalningsförmåga när de handlägger låneansökan. I princip gäller det att du inte ska ha några betalningsanmärkningar, men du kan få låna pengar trots betalningsanmärkningar ifall du kan visa att du har möjlighet att betala tillbaka pengarna nästa månad.

När det gäller Folklån så kan du låna upp till 25 000 kronor. Ett Folklån ansöker du också om via telefon, sms eller Internet. Besked får du snabbt och pengarna finns att hämta ut på din bank inom fyra bankdagar. För att bli beviljad ett Folklån så ställer Folkia samma krav som när det gäller Mikrolån, men istället för en årsinkomst som överstiger 25 000 kronor så gäller det att du ska ha en årsinkomst som överstiger 120 000 kronor för att få ta ett Folklån.

Lånevillkor
Ett Mikrolån ska vara återbetalt inom trettio dagar från den dag du har pengarna på ditt konto. Lånet kostar mellan 250 kronor och 600 kronor beroende på lånesumma. Aktuella avgifter finns att ta del av på Folkias hemsida. Man säger ofta att ett sms-lån är räntefritt och istället betalar man en avgift för att låna pengar. I denna avgift ingår allt: ränta, serviceavgift, aviavgift, kreditupplysning samt uppläggningskostnad.

Låna hos Folkia

Ett Folklån ska vara återbetalt inom ett till tre år. Du väljer själv hur lång återbetalningstid du vill ha. En längre återbetalningstid ger en lägre månadskostnad, men å andra sidan en högre ränta och en högre effektiv ränta. När det gäller Folklån så tillkommer ränta och övriga avgifter. Räntan varierar beroende på lånesumma och hur lång återbetalningstid du väljer. De andra avgifterna som tillkommer är uppläggningskostnad (500 kronor i en engångssumma) samt aviavgift som betalas varje månad i samband med att lånet amorteras.