Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Företagslån

Allt fler banker fokuserar på företagslån och starta eget lån, både med och utan säkerhet, liksom företagslån för de som har betalningsanmärkningar. Det finns olika former av investeringslån samt också omstartslån för den som har behov av detta. Företagslån kan man vara i behov av både när man ska starta upp sitt företag och när man ska göra investeringar eller liknande längre fram.

Starta eget lån
Finansiering för företaget är en av de viktigaste bitarna att lösa när man är intresserad av att starta eget. Beroende på vilken verksamhet man vill starta upp så krävs det olika mycket pengar. Som frilansjournalist behöver man troligen inte så mycket mer än en dator, en kamera, bra kontorsmöbler och lite kontorsmaterial som papper, pennor, gem och kuvert. Ska man starta en affär eller ett café så behövs det en hel del mer än så. Man måste ha pengar till inventarier liksom för de saker man ska sälja. Oavsett företag så behöver man troligen också lite pengar för att marknadsföra sig själv och sitt företag, liksom likvida medel för att klara de kommande månaderna innan man får fart på verksamheten. Ett starta eget lån hjälper en med dessa bitar.

Företagslån

Företagslån för etablerade företag
Även de företag som har varit igång ett tag kan behöva extra pengar ibland. Det spelar ingen roll ifall man varit företagare i ett halvår eller tio år, det kan alltid behövas pengar för att investera, renovera eller köpa nya inventarier.

Företagslån hos Marginalen Bank
Marginalen Bank är ett alternativ till de traditionella bankerna. De erbjuder bland annat företagslån och starta eget lån. De är specialiserade på människor som har betalningsanmärkningar eller är i behov av så kallad återfinansiering, eller ekonomisk omstart, som de kallar det. Det kan handla om att sjukdom, arbetslöshet eller skilsmässa orsakar ekonomiska bekymmer eller att man gått i konkurs. Marginalen Bank kan hjälpa företagare även om det finns betalningsanmärkningar, eller om man inte har en regelbunden inkomst. Många egenföretagare blir ju avvisade från de traditionella bankerna just på grund av att man inte kan visa upp exakt vilken inkomst man kommer att ha under de kommande månaderna. Vissa företag är säsongsbetonade och andra företag påverkas starkt av konjunkturerna. Dessa har stor hjälp av Marginalen Bank, som är en personlig bank där de tittar på varje ansökan för att se till betalningsförmåga. Finns det säkerhet för lånet på annat sätt så behöver inte betalningsanmärkningar vara något hinder för företagslån. Marginalen Bank erbjuder också starta eget lån utan säkerhet för den som inte har några betalningsanmärkningar.

Lånevillkor
Lånevillkor för ett företagslån återfinns på Marginalen Bank's hemsida.

Företagslån online