Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Låna 15000 kronor

Att finna det bästa sättet att låna pengar på kan vara lite krångligt om man inte har en aning hur man skall börja. Det beror också på din ekonomiska situation vilket typ av lån som passar dig på bästa sätt. Du kan ha en betalningsanmärkning som spökar och då finns det banker som inte ger dig lån utan kommer att neka dig krediten direkt.

Låna pengar. Jämför lån online.
Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
Freedom Finance lån
5,000 - 400,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-15 år
Ansök här
Bank Norwegian lån
5,000 - 400,000 kr


Individuell ränta


399 kr


1-15 år
Ansök här
SEB lån
20,000 - 350,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-10 år
Ansök här
Thorn lån
5,000 - 50,000 kr


Individuell ränta


495 kr


1-6 år
Ansök här
Leasy lån
5,000 - 50,000 kr


Individuell ränta


295 kr


1-5 år
Ansök här

När du har en betalningsanmärkning så kan du få lån utan säkerhet, men grundkravet är att du får inte ha några skulder kvar för att lånet skall gå igenom.Du kan börja med att söka på internet med en sökmotor som google med ”lån med betalningsanmärkning” och då kommer du få upp en massa olika kreditgivare som ger dig lån om du uppfyller deras krav. Men tänk på att inte ansöka om lånet innan du har bestämt dig, för att flera frågor hos kreditupplysnings företagen som UC kommer att ge dig negativ rating.

Jämför lånen först på internet eller ring och prata med deras kundservice, och när du har bestämt dig kan du göra ansökan. Om du har ett arbete och inte har några anmärkningar så skall du första hand ta kontakt med ditt lokala bankkontor för att dom brukar i dom flesta fall ge dig ett väldigt fördelaktigt lån, samt kommer att kontrollera dig ekonomi och därmed även ge dig tips på andra fördelar.

Efter du har besökt banken för att låna 15000 kronor så är det dags att bege sig ut på internet. På internet kommer du att hitta en massa olika banker som ger dig ett lån på 15000 kronor snabbt, men se upp för att uppläggningsavgifterna samt räntan kan vara väldigt hög. Därför är det viktigt när du skall ta ett lån att inte hoppa på det första bästa som du ser utan kontrollera först innan du ansöker. Vilken bank du än ansöker hos så kommer en kreditupplysning att tas på ditt personnummer för att kontrollera dina uppgifter, samt så ger dom ut en rating på din ekonomiska situation och ratingen är uppdelad från 1-5 vilket en etta är usel kredit och 5 är det bästa.

Låna 15000 kronor

Många kreditgivare går stenhårt på denna rating och ger inga lån om du har en etta eller tvåa. Har du tidigare lån så kan du även söka om lån hos banker som tar över alla dina skulder och lägger de på ett och samma lån, samt att de ger dig 15000 kronor som du behöver låna. Om tidigare inte har något lån så kolla på nätet först. Skall du använda pengarna till att köpa elektronik så brukar butiken ge dig lån räntefritt med upp till 24månader, och då är det mycket bättre, men deras extra försäkringar som de vill sälja på dig brukar ibland meningslösa eftersom skyddet har du redan i din hemförsäkring.