Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Låna 20000 kronor

Det kan finnas många situationer i livet då man behöver låna pengar. Det kan vara när ens egen privatekonomi strular, till exempel om lönen blir sen eller om man står mitt emellan två jobb och det dröjer länge innan första lönen kommer. Det kan också vara när bilen eller något i huset går sönder, så man måste ha pengar för reparation. Ett annat tillfälle när man kan behöva extra pengar är när man ska investera i något, till exempel köpa en resa, gifta sig eller köpa ny teve. Med ett privatlån kan man låna 20000 kronor utan större problem. Ja, men kan låna mellan 10 000 kronor och 350 000 kronor, allt beroende på hur mycket pengar man behöver och vad man ska ha dem till.

Låna pengar. Jämför lån online.
Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
Freedom Finance lån
5,000 - 400,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-15 år
Ansök här
Bank Norwegian lån
5,000 - 400,000 kr


Individuell ränta


399 kr


1-15 år
Ansök här
SEB lån
20,000 - 350,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-10 år
Ansök här
Thorn lån
5,000 - 50,000 kr


Individuell ränta


495 kr


1-6 år
Ansök här
Leasy lån
5,000 - 50,000 kr


Individuell ränta


295 kr


1-5 år
Ansök här

Privatlån på 20000 kronor

På banken finns det många lån att välja bland, allt från privatlån och kreditlån till mer specialiserade lån som billån, båtlån, bolån och huslån. Det skiljer sig förstås åt mellan lånen, framförallt när det gäller lånevillkor som räntesats, återbetalningstid och annat. Om man ska köpa ett hus så bör man välja ett bolån eftersom dessa lån har en lägre ränta och en längre återbetalningstid. På så sätt är de specialiserade lånen bra vid olika situationer. Men om man ska ha lån till något annat, till exempel reparationer, inköp, resor eller för att lösa dyra lån, då är ett privatlån oftast det bästa alternativet. Ett privatlån kan man använda till i stort sett vad som helst. Man väljer själv vad man ska göra med pengarna och vad lånet ska användas till.

Ett privatlån kräver ingen säkerhet. Det innebär att räntan är lite högre än för till exempel huslån, där man har huset som säkerhet. Men å andra sidan är återbetalningstiden kortare och oftast är ju också lånebeloppet mycket lägre.

Att låna 20000 kronor
Om man vill låna 20000 kronor så kan man antingen vända sig till sin bank eller till någon annan lånegivare. Det kan löna sig att titta runt bland olika lånegivare för att jämföra villkor och priser. På nätet går det både snabbt och enkelt att jämföra lån och lånegivare. Om man inte vill sitta själv och jämföra så kan man anlita en lånemäklare eller låneförmedlare som jämför lån kostnadsfritt.

Låna 20000 kronor

Olika lånegivare har olika krav på sina låntagare. Ofta krävs det att man har fast jobb och en regelbunden inkomst. Man bör inte ha några betalningsanmärkningar, även om det faktiskt finns de som lånar ut pengar även till personer med betalningsanmärkningar. Dessutom ska man ha fyllt 18 år och varit bosatt i Sverige de senaste tre åren.