Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Låna 40000 kronor online

Internetlån är detsamma som snabba lån och är någonting som godkänns online. Kreditbeloppen är jämförbara med omfattningen på SMS-lån. Många internetkreditaktörer som utbjuder onlinelån, lånar likaledes ut via SMS.

Internetlån är samma sak som snabba blancokrediter, de godkänns i grundregel ögonblickligen efter att du fyllt i en blankett online. Konceptet är i själva verket lite vilseledande, då det idag även går att lägga in en ansökan om högre summor online – i kretsen av hypotekslån – genom onlineformulär. Du som i stället behöver en snabb blancokredit, tjänar många gånger på att anhålla om lånet online – även om samma kreditaktör också offererar SMS-lån. Följaktligen kommer du bort från en SMS-avgift som för det mesta är förknippad med SMS-lån.

Hos dessa banker kan du låna 40000 kronor online.

Låna pengar. Jämför lån online.
Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
Freedom Finance lån
5,000 - 400,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-15 år
Ansök här
Bank Norwegian lån
5,000 - 400,000 kr


Individuell ränta


399 kr


1-15 år
Ansök här
SEB lån
20,000 - 350,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-10 år
Ansök här
Thorn lån
5,000 - 50,000 kr


Individuell ränta


495 kr


1-6 år
Ansök här
Leasy lån
5,000 - 50,000 kr


Individuell ränta


295 kr


1-5 år
Ansök här

Internetlån hos sedvanliga banker Om du är i behov av ett snabbt lån kan du i ett stort antal fall ha förtjänst av att anhålla om lån hos en av de traditionella bankerna. På senare tid har reglerna för snabbkrediter förhårdnat; någonting som lett till utdragen behandlings- och utbetalningstid. Ett lång taget hos en traditionell bank kan följaktligen godkännas inte mindre än lika fort som ett onlinelån från – antaget att ansökningen kommer in på en vardag.

Låna 40000 kronor

Små internetlån vanliga
Notera dock att den minsta summan för blancolån många gånger är 5000 kr eller 15000 kr såvida du bestämmer dig för att låna av en traditionell bank.

Om du behöver låna 40 000 kronor bör du överväga ett hypotekslån . Om du vill bekosta ett bilköp – bestäm dig helst för en amorteringstakt som är jämförbar med bilens värdeminskning.

Den fullständiga ränteutgiften kommer att vara högre ju större summa du lånar, vilket anför skäl för ett hypotekslån med lägre ränta än parallellt blancolån. Du som till exempel ska bekosta ett bilköp med ett lån på 40 000 kronor, kan i en del fall använda bilen som garanti för lånet. Allmänt är att bilen ej ska vara äldre än åtta år gammal för att accepteras som garanti. Du som inhandlar bil borde även tänka över amorteringsform på ditt lån. Rak amortering, i ett tempo som överensstämmer med fordonets värdeminskning, bör sannolikt vara att preferera, med tanke på att du då kommer ifrån restskuld när bilen på papperet anses som ”värdelös”. Du som önskar låna 40 000 kronor till låg ränta borde likaledes tänka på nedanstående:
Om du äger en bostadsrätt eller villa kan du inteckna bostaden för att således lösgöra pengar.

Säkerhetsregler för lån på 40000 kronor
För att ett hypotekslån på 40000 kronor ska beviljas är du rekommenderad att börja med att kontrollera vad kreditgivaren godkänner som säkerhet för lånet. Premisserna kan skilja sig från bank till bank; vissa kreditgivare godkänner till exempel båtar och motorcyklar, samtidigt som andra är stränga med att säkerhet är detsamma som fastigheter. Om du inköper en MC bör du naturligtvis välja en bank som accepterar motorcykeln som säkerhet. Följaktligen undgår du från att belåna någon annan egendom.