Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Låna pengar med Lendo

Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
Lendo

30,000 - 350,000 kr


Individuell ränta


0 kr


3-10 år
Låna här

Om Lendo

Lendo är en låneförmedlare som har samlat flera olika banker under samma tak. Du ansöker om lån precis som hos vilken bank som helst, men sedan letar Lendo upp de banker som passar just dig. Du får flera låneerbjudanden och kan enkelt välja vilken bank du vill sedan. Du kan smidigt jämföra villkor hos flera banker. Det bästa är att det bara görs en kreditupplysning och en låneansökan, trots att du får besked hos flera banker.

Lendo

Att ansöka om lån hos Lendo
Lendo erbjuder för tillfället möjlighet till lån mellan 5000 kronor och 350 000 kronor. Än så länge finns inga bolån utan bara den typ av lån som kallas för privatlån. Räntor, avgifter, återbetalningstid och övriga villkor skiljer sig åt mellan de olika bankerna. När du får hem beskeden från bankerna kan du själv gå igenom samtliga låneerbjudanden och välja det som känns mest förmånligt. Självklart är du inte bunden utan du kan välja att inte teckna något lån alls om du hellre vill det.

För att ansöka om lån hos Lendo fyller du i en låneansökan på deras hemsida. Via mail eller vanlig post kommer sedan låneerbjudandena hem till dig. Du väljer själv vilken lånegivare du vill gå vidare med och teckna ett lån hos. För att ansöka om lånet hos denna bank får du skriva under ett papper därefter betalas pengarna ut till dig inom bara några dagar.

Det tar lite längre tid att ansöka om lån hos Lendo än att ansöka om lån hos en bank. Hos en bank kan man ofta få besked redan samma dag. Lendo måste samla ihop låneerbjudanden från ett gäng olika banker, vilket gör att processen tar något längre tid. Men har du möjlighet att vänta ett par dagar extra så kan du istället få mycket bättre villkor, vilket du kan tjäna på i längden. Några procentenheters lägre ränta gör en mycket stor skillnad om du tar ett större lån med en lång återbetalningstid.

Lånevillkor
Hos Lendo kan du låna mellan 5000 och 350 000 kronor. Återbetalningstiden varierar mellan tre och tio år. Ingen kommer att fråga vad du ska använda lånet till, utan det är helt upp till dig. Du kan exempelvis använda det till att lösa dyra smålån eller krediter, köpa en ny bil, renovera köket eller köpa en ny dator. För att få ett lån beviljat hos Lendo krävs det att du har fyllt 18 år men inte 72 år, att du har en fast inkomst eller pension, att din årsinkomst överstiger 12 500 kronor samt att du inte har några betalningsanmärkningar. Om du har en medsökande ökar chanserna till att du får ett lån beviljat.

Transparent låneprocess
En stor fördel med Lendo är att låneprocessen är transparent för lånegivarna. Det innebär att samtliga banker kan se vilka erbjudanden de andra bankerna ger till dig, vilket ger ökad konkurrens och skapar ännu bättre erbjudanden till dig som kund. Det innebär att bankerna kan använda sig av budgivning för att försöka ge det bästa erbjudandet till dig, de fortsätter bjuda under varandra tills den dag som Lendo sammanställer alla erbjudanden och skickar dem till dig. Idag samarbetar Lendo bland annat med Svea Ekonomi, Ikapp Banken, SEB, Resurs Bank och Rasa Kredit. Varje månad tillkommer fler banker och långivare.