Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Lån hos SEB

Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
SEB

20,000 - 350,000 kr


Individuell ränta


0 kr


2-12 år
Låna här

Om SEB

SEB står för Skandinaviska Enskilda Banken som grundades 1972 och är idag en av Sveriges största banker. De har fler än 5 miljoner privatpersoner som kunder samt 400 000 mindre och 2500 stora företag som kunder. SEB har sin grund i Stockholms Enskilda Bank som startades redan 1856 av Andra Oscar Wallberg. Den nuvarande koncernen skapades 1972 när man gick ihop med Skandinaviska Banken. Tidigare hette företaget S-E-Banken, men 1998 bytte man namn till SEB. Skandinaviska Enskilda Banken är en fullsortimentsbank. Det betyder att de erbjuder alla tjänster man kan behöva hos en bank, som sparande, lån, betalning, kapitalförvaltning, värdepappershandel, pension, försäkring och rådgivning. Banken satsar mycket på att förenkla vardagen för sina kunder. Banken erbjuder flera paketerbjudanden, exempelvis för studenter som får bankkonto,internetbank, visa-kort eller mastercard, tillgång till rådgivning och personlig service samt möjlighet till studentlån och för egenföretagare som får företagskonto med bankgiro, betalservice via internet, hjälp och rådgivning dygnet runt samt möjlighet till finansiering.

SEB

Olika låneformer
SEB har flera låneformer att välja bland, allt för att täcka in varje människas behov. När det gäller bolån så kan du låna till att köpa en bostad, bygga nytt eller höja ett befintligt bolån. Banken har speciella lösningar för ungdomar och för äldre. Ungdomar kan ansöka om Första bolånet, ett bolån som inte kräver fast inkomst utan istället en medlåntagare, exempelvis föräldrarna. Man kan försäkra sina lån via bolåneskydd, då betalar banken dina bolånekostnader upp till ett år ifall du blir sjuk eller arbetslös och om du avlider så löser banken hela eller delar av lånet.

När det gäller privatlån så finns det också många olika låneformer. Enkla lånet är ett lån utan säkerhet där du snabbt och enkelt kan låna upp till 350 000 kronor. Medlemslån är detsamma som Enkla lånet, men du som är medlem i någon av de föreningar och organisationer, exempelvis fackföreningar, som samarbetar med banken får du extra förmånliga villkor. Du kan ansöka om kontokredit för att jämna ut toppar och dalar i din vardagsekonomi. Det finns också speciella lån för bil, båt, motorcyklar och utbildning. Även privatlånen kan försäkras. För den som vill starta eget eller redan är företagare finns också olika former av lån att välja bland.

Att ansöka om lån
Att ansöka om lån går snabbt och enkelt. Du som redan är kund hos SEB kan ansöka om de flesta lån direkt i internetbanken. Om du inte är kund hos banken sedan tidigare kan skriva ut en ansökan och skicka den till banken, alternativt besöka ett av bankens kontor och fylla i ansökan på plats. Du kan också ringa för att få hjälp av bankens kundtjänst. Ofta får du besked relativt omgående, framför allt om du redan är bankkund och ansöker via internetbanken eller telefon.

Lånevillkor
De olika lånen har olika lånevillkor. Med enkla lånet kan du låna upp till 350 000 kronor utan säkerhet. Du betalar en individuell ränta samt uppläggningskostnad och aviavgift. Ansöker du om lånet via internetbank och väljer att betala via autogiro så betalar du bara amortering och ränta. När det gäller bil, bostad och liknande så är även där ränta individuellt satt och hur mycket du betalar per månad samt återbetalningstid beror på lånesumma och dina egna betalningsmöjligheter. För att få låna krävs det i regel att du är över 18 år, att du är eller blir kund i banken och att du saknar betalningsanmärkningar.