Mer Pengar
Att spara och låna pengar
Låna pengar online

Med hjälp av webbsidan MerPengar (www.merpengar.se) finner du banker och finansbolag som erbjuder lån till låg ränta. Här sammanställs de banker som erbjuder blancolån - lån som inte kräver någon säkerhet av låntagaren. Här är även ett urval av finansbolag som erbjuder korta krediter i form av snabblån. Informationen som erbjuds här hos MerPengar.se är vilka lånebelopp som de olika bankerna erbjuder, vilken ränta och ansökningsavgift de tar ut för lånet, samt hur lång återbetalningstid respektive banklån har.

Lån hos Thorn

Låna pengar hos Thorn. Du väljer själv lånebelopp och återbetalningstid.

Bank Lånebelopp Ränta Ansökningsavgift Återbetalningstid
Thorn

5,000 - 25,000 kr


Individuell ränta


495 kr


1-6 år
Låna här

Om Thorn lån

Thorn är ett av Sveriges mest kända företag inom hemelektronik. Det var österrikaren Jules Thorn som grundade företaget under 1930-talet med affärsidén att hyra ut radioapparater. Till Sverige kom Thorn under 1970-talet och företaget blev snabbt populära bland kunderna. Efter några år blev Thorn landets största och mest respekterade hyr- och finansieringsföretag inom hemelektronik. Efter ett tag började de även att erbjuda finansiering till de produkter som de säljer. Tanken är att alla ska ha råd att köpa en ny TV eller DVD-spelare, vilket man får möjlighet tack vare Thorns finansiering. Thorn fungerar idag också som ett privatlåneinstitut. Hemelektronik kan man fortfarande köpa och hyra hos Thorn, men numera finns verksamheten framför allt på nätet. Tidigare hade de kontor och butiker runt om i Sverige. När man handlar hemelektronik hos Thorn så kan man välja mellan att betala hela produkten direkt via kontokort eller använda sig av Thorns finansiering, vilket betyder att man betalar en viss summa per månad tills produkten är slutbetald. För att få handla krävs det att du är över 18 år och för att få möjlighet till finansiering ska du ha fyllt 20 år.

Att låna pengar hos Thorn
Hos Thorn kan man låna från 5000 kronor och upp till 25 000 kronor och använda pengarna till precis vad man vill. För att låna pengar krävs det att du är över 18 år, att du inte har några betalningsanmärkningar och dessutom måste du ha en redovisad inkomst. Du bör ha haft jobb i minst sex månader för att få lån beviljat. Återbetalningstiden kan du välja själv mellan ett och sex år. Lånet förmedlas utan säkerhet och räntan sätts individuellt efter kreditprövning. På Thorns hemsida kan du enkelt laborera med olika lånesummor och återbetalningstider. Då ser du hur mycket du får betala per månad och hur stor din ränta blir. Du kan låna pengar genom att fylla i ansökan direkt på nätet. Det du anger är dina personuppgifter och hur mycket pengar du vill låna. Därefter kommer Thorn att göra en kreditupplysning på dig. Besked kommer sedan omedelbart på om du blivit beviljad lånet eller inte. Därefter kommer pengarna till ditt konto snabbt och smidigt. Du kan också ringa till Thorns kundtjänst och prata med dem direkt ifall du har några frågor kring låneansökan.

Thorn

Att köpa hemelektronik med finansiering hos Thorn
För att handla hemelektronik med månadsbetalning hos Thorn lån så börjar du med att gå in på deras hemsida och titta igenom sortimentet. När du hittar den eller de produkter du är intresserad av så är det bara att lägga i varukorgen och därefter gå till kassan. I kassan kan du sedan välja mellan att betala direkt via Mastercard eller VISA alternativt att köpa på finansiering. Om du väljer finansiering så kommer du att få skriva in dina personuppgifter. Därefter görs en kreditupplysning och en avbetalningsplan läggs upp. Dina produkter får du inom en vecka. För varje produkt i webbutiken finns det angivet hur mycket produkten kostar kontant respektive hur mycket den kostar per månad med finansiering. Även total kreditkostnad anges. Det står också vilka övriga avgifter som ingår i kreditkostnaden. Det kan vara exempelvis leverans- och installationsavgifter.