Meny Stäng

Big Bank

BIGBANK.se är en relativt okänd bank för de flesta svenskar, men i övriga delar av Europa är denna bank betydligt mer välkänd. BIGBANK grundades nämligen redan år 1992 i Estland, i staden Tartu och har sedan dess bedrivit verksamhet i så väl Estland, Lettland, Litauen, Finland och Spanien, samt nu i Sverige. I Baltikum är BIGBANK en av de största bankerna, och ägarna – Vahur Voll och Parvel Pruunsild – är där välkända.

Företaget har totalt 30 olika filialer, nästan 550 anställda samt över 121 000 aktiva lån. Filialer för banken finns även i Sverige, men huvudkontoret ligger i Estland. I Sverige har banken verkat sedan januari 2012 men t.ex. i vårt grannland Finland har man erbjudit kredittjänster ända sedan år 2009.

Vad kan man förvänta sig om man väljer att anlita BIGBANK?
BIGBANK erbjuder krediter för privatpersoner, och det som skiljer företaget från en del andra kredit- och låneföretag är att de försöker ta hänsyn till varje kunds individuella behov och finansiella situation när de behandlar låneansökan. Detta har framför allt inte våra traditionella storbanker i Sverige möjlighet att göra, vilket gör att BIGBANK i sin kreditbedömning är betydligt snabbare samt mer flexibla än dessa.

All kreditbedömning sker snabbt, vilket gör att man kan förvänta sig att få svar på sin låneansökan snabbt. Vidare går det även mycket lätt att skicka in en ansökan till dem.
BIGBANK kan även erbjuda individuellt satta återbetalningstider, och man har som låntagare alltid rätt att lösa lånet i förtid om man vill det. Intressant nog kan även utländska medborgare som varit folkbokförda i Sverige i minst 3 år få lån av företaget. Du får dock inte ha betalningsanmärkningar om du vill låna av dem, och du måste vara minst 20 år gammal. Dessutom kräver BIGBANK.se att du tjänar minst 120 000 kronor per år för att ditt lån ska beviljas.

Hur ansöker man om ett BIGBANK lån?
Detta gör du genom att gå in på deras hemsida BIGBANK.se. Där hittar du nämligen en låneansökan som du kan fylla i direkt på hemsidan.