Meny Stäng

Låna mindre belopp – undvik räntan första gången

1000 kronor

På den svenska lånemarknaden finns det många långivare som kan hjälpa dig med små lån. Detta är lån som sträcker sig mellan 500 kr – 5000 kr. Det är med andra ord de sms- och snabblån som är på låga belopp.

Fördelen med att låna små belopp är att flera långivare kan ha erbjudanden. Det är erbjudanden som riktar sig till de som vill ta sitt första lån någonsin. Då kan det finnas räntefria lån under kort tid. Det är något som är perfekt för de som vill ta små lån under en kort tid.

Kan jag låna räntefritt?

Om du ska ta gratis lån utan ränta för den allra första gången – så behöver du först hitta en långivare som erbjuder dig denna tjänsten. Det finns fler jämförelsesidor på nätet som samlar de största och bästa lånföretagen i Sverige. Där kan du hitta info om räntekostnader eller om det finns chans till gratis lån.

Svenska pengar

Det finns inte speciellt många – utan krävs att du letar noga. När det handlar om lån så rekommenderar vi dig naturligtvis att jämföra noggrant. Det kan skilja väldigt mycket på de snabblån som har hög ränta mot de som är räntefria.

Oftast handlar räntefria lån endast på små belopp. Vilket gör det aktuellt om du ska till exempel låna 1000 kr. Om du vill låna större belopp på mellan 10-15000 kr så är det mycket svårare att hitta långivare som erbjuder dig gratis räntekostnader.

Det är alltid bra om du läser genom regler och villkor hos den långivare som du vill ta hjälp av. Genom att gå genom alla räntekostnader och villkor så minskar risken att du blir negativt överraskad vid återbetalning.