Meny Stäng

Mikrolån

Mikrolån innebär möjligheten till att låna mellan 1000 och 5000 kronor under en månad. Namnet mikrolån kommer av att det är små pengasummor man får möjlighet att låna. Du ansöker via telefon, sms eller internet. Besked kommer inom bara några minuter.

Mikrolån direkt:

Det finns många olika anledningar till varför man kan behöva ansöka om ett mikrolån. Här ger vi några exempel:

  • Förändrad livssituation, exempelvis arbetslöshet, sjukskrivning eller skilsmässa.
  • När det uppstår ett glapp mellan två löneutbetalningar, exempelvis när du börjat på ett nytt jobb.
  • När du är på en resa och har förbrukat upp reskassan.
  •  

  • Om du får möjlighet till ett erbjudande du bara inte kan tacka nej till.
  •  

  • Om olyckan är framme och du exempelvis tappar datorn i golvet, biter av en tand eller hunden blir påkörd så att du får utgifter du inte räknat med.

Mikrolån

Mikrolånets historia

Det var 2006 som den första kreditgivaren började erbjuda mikrolån, smslån och internetlån i Sverige. Idag finns det mängder av lånebolag som erbjuder mikrolån, framför allt i Sverige och Finland, men fenomenet har även börjat sprida sig utanför Norden. Eftersom vi lever i ett snabbt samhälle där allt ska gå fort och det dessutom finns många arbetslösa, sjukskrivna, vikarier, studerande, frilansare och andra som har oregelbunden inkomst så välkomnades möjligheten till mikrolån starkt av Sveriges medborgare. Tidigare rekommenderades det att alla skulle försöka ha en sparad buffert på banken, men idag är det inte alla som har den möjligheten. För många kan därför mikrolånen vara som en skänk från ovan när pengarna inte räcker eller om olyckan är framme.

Att ansöka om mikrolån

Det är enkelt att ansöka om mikrolån. Man kan ansöka om lån på flera olika sätt: över nätet, genom ett sms eller genom att ringa lånegivarens kundtjänst. Därför har också mikrolånen många andra namn, som mobillån, telefonlån, smslån, internetlån och snabblån. Du fyller helt enkelt i dina personuppgifter och hur mycket pengar du vill låna. Besked på om du får lånet beviljat eller ej kommer nästintill omedelbart. Det ställs lika höga krav på dig som låntagare som om du skulle ta ett vanligt privatlån eller bolån.

Visserligen skiljer lånevillkoren sig åt mellan olika lånegivare, men ofta krävs fast jobb, regelbunden inkomst och att låntagaren saknar betalningsanmärkningar. Långivaren kommer att ta en kreditupplysning för att se så det inte finns betalningsanmärkningar eller skuldsaldo hos Kronofogden. Det finns dock vissa kreditgivare som beviljar mikrolån även till personer som har betalningsanmärkningar.