Meny Stäng

Billiga lån

När vi skall ta ett lån så kan det vara till en bostad, elektronik eller en ny bil. Oavsett vad lånet är till för så vill vi alla att det skall vara ett bra samt vara ett billigt lån med låg ränta. Huvudregeln för att du skall kunna ta ett lån är att du måste ha någon typ av inkomst som vara allt ifrån ett fast jobb eller vara projektanställd under minst ett år.

Följande banker kan ordna billiga lån till dig när du fyller i din låneansökan online.

Att skaffa billiga lån

Först så skall du kontakta ditt lokala bankkontor där du får in din lön på ditt lönekonto varje månad. Är du även ansluten till ett fackförbund så kan man få ett medlemslån med låg ränta och lägga upp lånet upp till maximalt en återbetalningstid på 12 år.

Tänk på att aldrig ansöka innan du har bestämt dig för att ta krediten, så att du inte får onödiga förfrågningar hos kreditupplysningsföretagen. Det kan försvåra för dig att få andra krediter p.g.a. att varje förfrågning registreras och kreditgivaren kan tro att du har tagit lån hos många samtidigt.

Om du har krediter hos många olika kreditgivare så skall du försöka att samla ihop dina lån hos en kreditgivare. Många hjälper till med hela upplägget och det ger dig mer pengar i fickan samt att du har lånet på ett ställe vilket förenklar det för dig. Det finns många kreditgivare som marknadsför sig på detta sätt, att du kan samla lånen hos oss och dra ner på dina kostnader.

Billiga lån

Tänk på att jämför många och se vilket ränta du får först på lånet. Det finns jämförelsesajter på nätet som jämför många kreditgivare så att du få den bästa räntan. Du skall absolut hålla sig borta från så kallade snabbkrediter och SMS lån, för att där måste du betala tillbaka beloppet efter 30 dagar och även med hög ränta när det är ett SMS lån.

Än om det är ett mindre belopp som skall lånas så lönar det alltid sig att efterforska först, och internet har du säkert i ditt hem vilket gör det väldigt enkelt att jämföra mellan de olika kreditgivarna.

De vanliga billiga lånen tar vanligtvis längre tid att handlägga eftersom det blir ett mer seriöst upplägg, och långivaren går igenom hela din budget och även lägger till ett låneskydd i form av en försäkring som skyddar dig om du skulle bli av med ditt arbete och bli arbetslös. Men kolla villkoren innan du tecknar försäkring så att du vet vad den innehåller. En snabbkredit tas av många i panik när man behöver pengar nu direkt, och kan inte vänta.

Du skall endast använda snabblån om du absolut måste och kan betala tillbaka på kort varsel, och ett tips är att du frågar dina föräldrar först eller dina vänner. Dom kan kanske hjälpa dig om de kan.