Meny Stäng

Bostadslån

Låna pengar till din nya bostad

Att fundera på att köpa en bostad i form av lägenhet, sommarstuga eller hus är ingen lätt uppgift då kraven är ganska höga många gånger för att få ett lån som du måste kunna ta för att köpa bostaden.

Oavsett vilken din situation så kämpar bankerna att få dig som kund och räntan för ett bostadslån är relativt lågt idag. Har du en fast inkomst och tjänar bra med pengar, så är det relativt lätt att köpa en bostad.

Att köpa en bostad är en ganska dyr investering som bör tänkas över en längre period. Bor du dessutom i någon storstad så är priserna betydligt högre. Bankerna använder huset som säkerhet om du inte skulle kunna betala, och därför många gånger vill banken att du lägger in egna pengar som insats. Det kan vara kontanta medel eller om du skall sälja en annan bostad som du har ett övervärde på.

Du skall börja med att fråga ditt lokala bankkontor angående lånet på huset, och sen kan du börja jämföra de olika bankerna för att dom prutar på bostadslån många gånger garanterat. De vanliga bankerna är striktare när det gäller att få lån om man har en betalningsanmärkning, eller någon typ av skuld. Egenföretagare brukar inte heller kunna ta lån så lätt beroende på att många gånger så tjänar man för lite enligt banken och det är mer riskfyllt.

Bostadslån

Det finns banker som Bluestep som ger lån till de som har betalningsanmärkningar, skuldproblem, egenföretagare, inte har fast anställning, arbetslös eller är nyinflyttad i Sverige. Banker som Bluestep hjälper dig med att lösa din situation med att lösa andra lån samtidigt som du söker om ett nytt bostadslån. Det brukar också vara om du redan äger en lägenhet eller hus och vill ta ett nytt lån för till exempel en renovering som behöver göras som banker som Bluestep säger ja till.

Garantin för banken är bostaden och det måste finnas ett övervärde för att banken skall kunna säga ja i slutändan. För har du problem att betala så tar de huset från dig och kan sälja det med vinst och få sina utlånade pengar tillbaka. I många fall så har du ett sämre läge att få en bättre ränta om din ekonomiska situation är hårdare och räntan brukar även vara högre för dig som har svårt att få lån i andra banker.

Att köpa en bostad är en investering för att priserna brukar hela tiden gå upp, och efter några år så kan man sälja sin bostad och känna lite pengar när man vill flytta till en annan plats.Tänk hela tiden på att jämför med bankerna, det är det viktigaste för att du skall få det bästa lånet.