Meny Stäng

Wasa Kredit


Om Wasa Kredit

Wasa Kredit är en lånegivare som dels erbjuder förmånliga lån och krediter till privatpersoner och småföretagare och dels erbjuder leasing och avbetalningsfinansiering via olika samarbetspartners. När du exempelvis köper en ny bil eller ny dator kan du finansiera den med ett lån hos Wasa Kredit. Företaget startades 1988 och idag har man 230 anställda och sex kontor runt om i Sverige. Wasa Kredit är helägt av Länsförsäkringar Bank.

Wasa Kredit

Olika låneformer
Som privatperson eller småföretagare kan du låna mellan 10 000 och 250 000 kronor utan säkerhet. Räntan sätts individuellt efter en kreditupplysning. För att få låna pengar krävs det att du är minst 20 år gammal, att du har ett fast jobb sedan åtminstone sex månader tillbaka, att du har varit folkbokförd i Sverige under de senaste tre åren, att du har en fast inkomst samt att du saknar betalningsanmärkningar. Hur mycket pengar du vill låna och hur lång återbetalningstiden ska vara bestämmer du själv. Det går relativt snabbt att få besked om lånet har beviljats eller inte. Inom 48 timmar har du ett besked och nästan direkt kan du sedan hämta ut pengarna på närmaste postkontor. Du kan lösa lånet när som helst och även extraamortera närhelst du har möjlighet. För studenter finns studentlån där man kan låna upp till 30 000 utan säkerhet eller borgen. Det enda som krävs är att du är över 20 år, har studentleg och saknar betalningsanmärkningar.

Företaget erbjuder också krediter och kontokort för privatpersoner. Det kan vara antingen via ett samarbetsföretag där man som privatperson kan ansöka om en kredit, till exempel för att bygga om hemma. Men det kan också vara att privatpersonen ansöker direkt om en kredit eller kontokort hos Wasa Kredit för att exempelvis lösa gamla, dyra lån och krediter eller åka på semester. Upp till 150 000 kronor utan säkerhet erbjuder Wasa Kredit i dessa fall.

Wasa Kredit samarbetar med många bilhandlare, vilket innebär att privatpersoner och företagare kan finansiera bilköpet med ett lån hos Wasa Kredit. Företaget erbjuder också leasingavtal för såväl personbilar som lätta lastbilar. Likaså finns finansieringslösningar för husvagnar, husbilar, mc, snöskotrar, trailers och liknande fordon. Företag kan leasa produkten och privatpersoner kan låna pengar för att köpa produkten eller fordonet.

Wasa Kredit samarbetar också med många leverantörer och återförsäljare inom dator, kontor, maskiner och liknande som vill kunna erbjuda sina kunder leasing, hyra och hem-pc-finansiering.

Att ansöka om lån hos Wasa Kredit
Beroende på vilket finansieringsalternativ du väljer så går du tillväga på olika sätt. Om du är privatperson och intresserad av ett lån eller en kredit så kan du ansöka om detta på Wasa Kredits hemsida. Ansökan går snabbt att fylla i och du får även besked snabbt. På hemsidan kan du också laborera med olika lånebelopp och återbetalningstider för att se hur stor månadskostnaden skulle bli. Du kan också ringa Wasa Kredits kundtjänst för att få hjälp med din låneansökan där.

Om du istället är intresserad av ett finansieringsalternativ när du exempelvis ska köpa en bil eller dator så vänder du dig direkt till affären eller återförsäljaren där du tänkt köpa din produkt. Där får du hjälp att fylla i ansökan och besked kommer direkt.

Recension:

Wasa Kredit
Betygsatt av: MerPengar.se

Betyg: 4