Meny Stäng

Hitta SMS lån

Hitta SMS lån

Om du har ett behov av att låna ett litet belopp tills du får in din nästa lön på kontot, överväger du förmodligen inte ens att gå till din vanliga bank för att få ett lån. Det skulle troligtvis bara vara bortkastad tid, eftersom de lånen normalt sett är betydligt större. Det är ju ingen god idé att låna mer pengar än du faktiskt behöver. Du kanske därför har kommit fram till att ett smslån är rätt väg att gå för att tillgodose det tillfälliga pengabehovet.

Hitta rätt bland lånen

Hitta SMS lån är inga problem, men det finns en del saker att tänka på för att du ska hitta ett så fördelaktigt lån som möjligt. Det gäller att komma ihåg att det kan skilja en hel del mellan olika lån och olika långivare även inom denna genre. För att hitta det bästa lånet kan du följa några olika steg.

Fundera över hur mycket du vill låna

Först och främst behöver du fundera över hur mycket pengar du faktiskt behöver låna. Här är det noga att du verkligen har koll. Naturligtvis ska du inte låna mer pengar än du faktiskt behöver, varenda krona ska ju betalas tillbaka. Däremot är det viktigt att du verkligen räknar efter, så att du inte lånar mindre än du behöver. Att ta ytterligare ett lån blir nämligen kostsamt. Då får du betala uppläggningsavgifter flera gånger, vilket är onödigt. Se därför till att fundera noga över detta innan du skickar din ansökan. När du väl har kommit fram till hur mycket du behöver låna kan du filtrera på långivare som erbjuder lån av den storleken. Det finns gott om jämförelsesajter där det går att få fram dessa uppgifter, men naturligtvis går det också enkelt att få fram med hjälp av en enkel sökning på webben.

Jämför effektiv ränta

Nästa sak du bör göra är att jämföra den effektiva räntan på lån hos de olika långivarna. Det kan nämligen skilja en hel del mellan olika aktörer och deras lån. Att det är just den effektiva räntan du bör titta på beror på att denna redovisar samtliga kostnader. Den visar med andra ord inte bara ren räntekostnad, utan även uppläggningskostnad och eventuellt andra kostnader som tillkommer. Den ger med andra ord den mest rättvisa bilden. Se till att välja ett smslån med så låg effektiv ränta som möjligt.

Jämför effektiv ränta

Titta på amorteringsperiod och utbetalningstider

Innan du gör ditt slutgiltiga val av långivare är det en god idé att även ta en titt på tillgängliga amorteringsperioder och utbetalningstider. Vissa långivare har fasta amorteringsperioder, medan andra ger låntagaren möjlighet att själv vara med och påverka. Kanske har detta betydelse för dig, i synnerhet om du lånar ett lite större belopp. När det kommer till utbetalningstider kan dessa också skilja sig en del. Vissa betalar ut beviljade lån inom loppet av några minuter, medan andra betalar ut nästkommande bankdag. Vissa gånger kanske det inte spelar så stor roll om du får vänta ett dygn på pengarna. Andra gånger kan behovet av pengar verkligen vara akut.