Meny Stäng

Tips för extra inkomster

extra inkomster? Kanske sälja gamla saker på en loppis.
Olika sätt att tjäna extra pengar
Att ha en extra inkomst för att dryga ut kassan är något som många är intresserade av. Oavsett om du vill tjäna lite extra pengar för få hushållet att gå runt, ha råd med en ny mobil eller kunna spara undan pengar så finns det många möjligheter till att tjäna extra pengar i dagens samhälle.

Att tänka på innan du börjar med en extrainkomst

Innan du väljer vad du vill ha för extra inkomst så kan det vara bra att tänka igenom vad du är bra på, vad du kan tänka dig att göra och hur mycket tid du vill lägga ned – kan du utföra jobbet regelbundet varje vecka eller ska det vara något som du kan göra när du får tid över?

Ta ett extrajobb

Det finns flera branscher som erbjuder extrajobb som till äldreomsorgen och butiker där du kan få några jobbpass i veckan. Men du kan även jobba extra som gyminstruktör, hålla i kurser inom ett område du kan eller ta dig an småjobb som statist i filmer/reklamer.

Frilansskribent och frilansfotograf

Om du tycker om att skriva så finns det flera hemsidor där du som skribent kan ta dig an olika uppdrag mot en ersättning. Där väljer du själv hur mycket jobb du vill göra och när.
Om du är duktig på att ta kort kan du erbjuda fotograferingstjänster vid till exempel bröllop, gravidfotografering eller familjefotograferingar. Det finns även sidor där du kan ladda upp dina bilder så andra kan köpa dem.

Betalda enkäter på nätet

Det finns ett flertal hemsidor som erbjuder ersättning för deltagande i enkäter. Det är inte ett välbetalt jobb men ett enkelt sätt att tjäna pengar online utan någon direkt ansträngning.

Erbjud tjänster

Här finns det oändligt många möjligheter och det är bara fantasin, behovet och vad du kan tänka dig göra som sätter stopp. Det finns många små tjänster som underlättar vardagslivet och folk är villiga att betala för, och här kommer några exempel:

  • Om du gillar djur så kan du till exempel erbjuda tjänster som att vara dagmatte/husse eller djurvakt när andra reser bort.
  • När det kommer till barn så kan du erbjuda tjänster som barnvakt och läxhjälp.
  • Om du tycker om att laga mat och baka så kan du till exempel laga matlådor åt andra eller sälja dina bakverk.
  • Om du har äldre personer i området så kan du höra med dem om de behöver hjälp med städning, trädgårdsarbete och liknande mot en liten ersättning.
  • Det finns en app som heter Taskrunner där privatpersoner kan annonsera att de vill ha hjälp med enkla saker mot betalning. Det kan till exempel vara att klippa gräset, köra saker till soptippen eller liknande.

Sälja saker

Att rensa ut hemma och sälja saker som du inte längre använder är ett sätt att få in extra pengar. Men du kan även sälja saker som du själv har gjort. Om du är kreativt lagd och har en hobby där du skapar något så kan det finnas en möjlighet att sälja det du skapar. Det kan vara stickade mössor, handgjorda möbler eller vackra tavlor.