Meny Stäng

Att hitta företagslån

Att hitta företagslån

Väldigt många företag befinner sig någon gång i ett skede där de behöver ta ett lån. Det kan till exempel ske i uppstartsfasen, men det kan också bli aktuellt i ett senare skede, exempelvis om företaget vill expandera sin verksamhet. Precis som när ett privatlån ska tas är det viktigt att se över vilka alternativ som finns, samt naturligtvis att ha bra koll på ekonomin. Här ska vi ta en titt på de viktigaste punkterna att tänka på när det är dags att ta ett företagslån.

Nödvändigt att ha klart

Om ni vill ta ett företagslån kommer det krävas mer än vad en privatperson behöver redovisa i samband med en låneansökan. Eventuella finansiärer kommer att vilja se en affärspresentation. Det är klokt att lägga tid och energi på att få denna att bli riktigt bra. Denna ska presentera företagets verksamhet och affärsidé på ett överskådligt och tilltalande sätt. Här är det viktigt att beskriva hur marknaden ser ut, men även vilka konkurrenter som finns och hur ni arbetar med leverantörer och kunder, vilka produkter och/eller tjänster ni tillhandahåller och vad ni har som gör att er affärsidé är bra och skiljer sig från mängden. Ni kommer naturligtvis även behöva beskriva vad företagslånet ska gå till, vilket belopp ni behöver låna och vilken säkerhet som finns i form av lokaler, inventarier, kundfordringar och annat. Ni behöver också kunna visa upp en hållbar budget som även den ska vara väl genomarbetad. Banken vill naturligtvis se att det kommer finnas utrymme för återbetalning av de lånade pengarna.

Ta hjälp av jämförelsetjänst

Precis som för privatlån finns det låneförmedlare som skickar vidare er ansökan om lån till en rad olika banker och finansiärer. Genom att använda en sådan tjänst kan ni få många förslag presenterade för er och ni kan då på ett enkelt sätt jämföra alternativen och välja det bästa erbjudandet. Hos Alltomprivatlan.se/foretagslan-utan-uc finner du en bra tjänst för att jämföra och hitta det företagslånet som passar just ditt företags behov.

Ta hjälp av jämförelsetjänst för att hitta ett bra företagslån.

Välj med omsorg

Det företag som tittar efter ett företagslån behöver naturligtvis ett tillskott av kapital. Även om behovet finns är det viktigt att inte förivra sig. Ni bör ta er tid att se över olika alternativ och välja en bra lösning. Det finns gott om banker och finansiärer. Det innebär att det kan skilja en hel del när det kommer till villkor. Av den anledningen är det viktigt att ni inte förhastar er och går till den första bank ni kommer att tänka på. Ta en titt på vilka finansiärer som finns och börja utreda vad det är de olika aktörerna erbjuder.

Se till att begränsa er sökning baserat på beloppet ni behöver, så att ni inte behöver ta ställning till andra aktörer än de som verkligen kan tänkas bli aktuella. Se över räntekostnaderna så att ni kan bilda er en uppfattning om totalkostnaderna under löptiden. Kontrollera också vilka möjligheter ni har att kunna anpassa amorteringstiden. Som tumregel är det viktigt att ni får en amorteringstid som är tillräckligt lång för att ni ska klara av amorteringarna utan allt för stora problem, men inte längre än nödvändigt. Ni vill naturligtvis undvika att belasta företagets ekonomi under en längre period än nödvändigt.