Meny Stäng

En nödlösning vid oförutsedda utgifter

Ett mikrolån är ett lån av en mindre summa som blivit allt vanligare på senare år. De kallas också för sms-lån eller snabblån eftersom de oftast betalas ut väldigt snabbt och man ofta kan gör ansökningarna via sms. Eftersom det är lättare att göra en ansökan om ett mikrolån än ett banklån såsom ett privatlån eller blancolån så passar de dig som behöver pengarna snabbt och inte vill vänta på att din låneansökan ska behandlas i flera dagar. Något annat som kännetecknar ett mikrolån är att du aldrig behöver berätta för långivaren vad du ska ha pengarna till.

Ett mikrolån ger dig pengarna snabbt

Ett mikrolån är det bästa valet om du behöver en mindre pengasumma snabbt. Vissa långivare sätter in pengarna på ditt konto inom bara någon timme efter att ditt lån godkänts, vilket är praktiskt om det är något särskilt som du behöver köpa direkt. Ett mikrolån kan därför vara en utmärkt lösning om din dator går sönder eller om du kanske behöver laga bilen och inte har några sparade pengar på kontot.

Mikrolån innebär mindre lånesummor

Om du tar ett mikrolån kan du inte förvänta dig att få låna några större summor, utan denna typ av lån är till för dig som behöver några tusen kronor eller till och med mindre än så. Ibland går det att låna summor i storleken 10 000-20 000 kronor som ett mikrolån, men då bör du vara medveten om att sådana lån måste betalas tillbaka inom en kort tidsperiod. De flesta mikrolån måste nämligen vara avbetalda efter en månad, och därmed är det viktigt att du kommer få in den summa pengar du lånar i tid så att du inte får problem med avbetalningarna. Därför är det bäst att se mikrolån som en nödlösning vid oförutsedda utgifter, och inte använda pengarna till vanlig konsumtion.

Krav för att få ta ett mikrolån

Det finns en del krav du måste uppfylla för att kunna ta ett mikrolån. För det första måste du vara myndig, eftersom personer som är under 18 år gamla inte kan ingå något låneavtal. Ett annat krav som du i de flesta fall måste uppfylla är att inte ha några betalningsanmärkningar hos kronofogden. Det finns undantag från detta krav, men de flesta seriösa låneinstitut vill inte låna ut pengar till personer som tidigare haft problem med sin ekonomi. När du vill ta ett mikrolån måste du också dela med dig av dina personliga uppgifter såsom personnummer, namn och kontaktuppgifter.

Mikrolån är en bra lösning för dig som inte vill ta ett privatlån, som behöver pengarna snabbt och som bara vill låna en mindre summa. Men det finns en väldigt stor mängd olika företag som erbjuder mikrolån, och därför kan det vara bra att jämföra några olika alternativ för att hitta de bästa villkoren. Se också till att du får en överblick över den totala kostnaden för lånet då det förutom ränta och amortering också tillkommer olika avgifter när man tar ett mikrolån.