Meny Stäng

Få mer trafik till er butik med Google Ads


så får du mer trafik med hjälp av Google Ads

Vill du få mer trafik till ditt företags hemsida? Vill du nå ut med dina produkter till nya kunder online?
Sökmotorn Google och videosajten Youtube är två självklara val för dig som önskar få fler besökare till din hemsida.
Om du vill synas i någon av Googles kanaler så är det verktyget Google Ads du ska använda dig av.

Med hjälp av Google Ads kan skapa små textannonser som visas i sökresultatet. Dessa textannonser har du säkert uppmärksammat tidigare, de är markerade med Annons och är placerade ovanför och nedanför det organiska sökresultatet. Du kan även synas i Google shopping annonser där dina produkter visas med bild och pris när besökaren har gjort en sökning efter en specifik produkt som matchar din butiks produktutbud. Både för textannonsering och Google shopping så betalar du för de klick som genereras och de besökare som kommer till din sida.

Om du vill synas på Youtube, som också är Google´s kanal, så kallas den formen av marknadsföring för display marknadsföring. Då visas din annons i när någon tittar på en av Youtubes videos. Även här är det med verktyget Google Ads du ställer in dina marknadsföringskampanjer.

Hur mycket kostar det att använda Google Ads?

Du betalar per klick, dvs när en besökare klickar på din annons i någon av Google´s kanaler och kommer in på din sida. Låt säga att du har en butik som säljer handgjorda silverörhängen. Du sätter då upp en kampanj hos Google Ads där du först ställer in för vilka sökord/fraser som du vill att din annons ska synas på. I fallet med silverörhängen vill du bl.a. synas på ord som:

  • Handgjorda silverörhängen
  • Silverörhängen
  • Örhängen
  • Handgjorda silversmycken

Hur mycket du betalar per klick avgörs av hur många konkurrerande kampanjer som körs mot dina sökord. Det blir en form av auktionsförfarande, där den annonsör som är villig att betala mest per klick kommer synas mer och få mer trafik. Det går till viss del att påverka priset för annonskostnaden hos Google Ads genom att förbättra annonsernas kvalitet. Om dina annonser erbjuder ett högre kvalitetsresultat så innebär det att du generellt får betala en lägre klickkostnad.

Öka din trafik med en lyckad Google Ads kampanj

Du kommer även få sätta upp en daglig budget, dvs hur mycket annonspengar du maximalt vill lägga ut per dag. Det är ett bra sätt att hålla koll så att inte kostnaderna sticker iväg för mycket.

Anlita hjälp för din Google Ads kampanj

Det kräver en hel del arbete och handpåläggning för att få en kampanj att bli lyckad. Det kan vara en god idé att anlita en digital mediebyrå som hjälper dig med dina Google Ads kampanjer. då kan du bl.a. få hjälp med att:

  • Ändra dina annonser utefter hur de presterar
  • Plocka bort negativa sökord som endast genererar olönsam trafik, exempelvis ”hur du rengör örhängen”.
  • Testa olika landningssidor för dina annonser för att se vad som konverterar bäst.
  • Ändra budnivån för respektive sökord/annons för att nå optimalt lönsamma positioner.

Hos Våning18 startar de alltid med att göra en analys över de viktigaste sökorden för just din butik/verksamhet. De tar fram relevanta sökord samt uppskattad sökvolym för dessa. De analyserar konkurrensen och utformar en kampanjstruktur innan de tar fram de annonser som ska visas i din kampanj. Du får sedan löpande rapportering om hur annonseringen går och hur dina kampanjer presterar.