Meny Stäng

Företagsfinansiering med hjälp av Capcito

Företagsfinansiering

Det kan finnas olika anledningar till att ett företag behöver hjälp med finansiering. Det kan handla om ett nystartat bolag som står i startgroparna och behöver kapital för att kunna göra slag i saken och gå från plan till handling. Det kan dock lika gärna handla om ett befintligt företag som funnits i flera år och nu vill utöka sin verksamhet och därför behöver ett kapitaltillskott. Naturligtvis finns det även andra tillfällen då företagsfinansiering av något slag kan behövas. Olika behov kan självklart finnas i olika typer av bolag. Det företag som ligger ute med stora kundfordringar kan till exempel vilja sälja sina fakturor för att snabbare få in medel. Oavsett vilken typ av företagsfinansiering just ditt bolag behöver, kan det vara en bra idé att ta en titt på vad Capcito kan erbjuda.

Möjlighet att använda fakturor som säkerhet för flexkredit

Du kan välja att använda företagets fakturor som en sorts säkerhet gentemot Capcito. Du kan då få en flexkredit, vilket gör att du får loss pengar när du behöver dem. Det innebär att du kan agera snabbare när du får en bra möjlighet att investera, men det gör också att du inte behöver vara lika orolig när bolaget ligger ute med mycket pengar. Verksamheten behöver inte sättas på paus, eftersom du kan ta av krediten till allt från att betala leverantörsfakturor till att investera i nya maskiner.

Sälj fakturorna och få loss pengar snabbt

Förutom att använda fakturorna som säkerhet för att få en företagskredit, går det även att sälja dem. Fördelen som detta innebär för dig som bolagsägare eller ledare är att ni slipper den tidvis långa väntan på att få in kundfordringar. Ni får då loss pengarna direkt, vilket gör att de snabbare kan användas i verksamheten. Många anser att detta ger stora fördelar, och det här är alltså också en tjänst som Capcito.com erbjuder.

Ett företagslån vid väl valt tillfälle

Ett företagslån vid väl valt tillfälle

Naturligtvis erbjuder Capcito även företagslån. Lånets storlek anpassas naturligtvis efter ert behov, samt efter de ekonomiska förutsättningarna. De lånade pengarna kan användas till såväl kostnadshantering som investeringar. Det går med andra ord att låna på grund av att ni vill få företaget att växa och nå sin fulla potential, men det går även att låna för att täcka utgifter under en period när det är tufft kostnadsmässigt. Ett företagslån kan med andra ord vara ett utmärkt startskott när du som ledare tillsammans med styrelsen har kommit överens om att det är dags att skala upp. Ni kanske behöver större lokaler eller fler maskiner för att kunna växa i den takt som ni skulle önska. Eller så kanske det finns en så stor efterfrågan på era tjänster att ni behöver anställa fler för att kunna möta efterfrågan. Ett lån kan ge den möjligheten. Ni vet då att inkomsterna kommer att rulla in, så snart ni kan börja ta er an fler beställningsprojekt. Samtidigt har ni möjlighet att betala de nyanställda i väntan på betalning från kunderna. Det ger med andra ord den möjlighet ni behöver för att ta ett större steg.