Meny Stäng

Kreditkort för dig som reser

Resa med kreditkort

Om du tillhör skaran som älskar att resa, är det viktigt att du ger dig själv goda förutsättningar till en bra tillvaro på resande fot. Det gäller att du hittar ett smidigt sätt att boka dina resor, och att teckna de rätta försäkringarna så att du alltid kan känna dig trygg. Du bör börja med att välja ut det bästa kreditkortet på marknaden. Det kanske låter svårt, men det behöver faktiskt inte vara så krångligt. När du jämför olika alternativ bör du leta efter ett kort som ger dig ett bra försäkringsskydd om du väljer att betala resan med kortet. På så sätt slipper du betala extra avgifter för heltäckande reseförsäkringar. Du bör också se över möjligheterna att göra uttag i utlandet utan onödiga kostnader.

En fördel att betala resan med kreditkort

En fördel att betala resan med kreditkort

Om du tycker om att resa har du säkert upptäckt hur enkelt och smidigt det är att sköta bokningsprocessen på webben. Förhoppningsvis har du även upptäckt att det är klokt att betala resan med ett kreditkort. Det finns flera anledningar till att detta är klokt. Många kreditkort bjuder på en bra reseförsäkring när du betalar resan med kortet. Dessutom har du goda möjligheter att dela upp betalningen på ett sätt som passar dig. I tillägg till detta kan du när du använder vissa kort även få bonus på dina köp. Bonusarna kan vara utformade på en rad olika sätt. Du kan till exempel få en procentuell cashback på ditt köp. Om köpet är en resa kan det ge dig en rejäl cashback. Hos andra kortutgivare får du i stället tillgång till olika tjänster och produkter om du vill växla in din insamlade bonus.

Kreditkort som ger gynnsamma rabatter

Det kan finnas flera faktorer som gör att ett kreditkort verkligen är gynnsamt att använda för den som tycker om att resa. Vissa kort ger dig till exempel rabatt på tjänster som du verkligen har nytta av när du reser, såväl inom landet som utomlands. Du kan till exempel få rabatt hos hyrbilsföretag, hotell eller flygbiljetter. Om du reser någon enstaka gång märker du förstås bara en liten skillnad i pris, men om du reser ofta kommer rabatterna att göra att du kan spara en hel del pengar. Det är därför viktigt att du inte bara tittar på avgifter och försäkringar när du ska välja ut ett kreditkort, utan även på vilka rabatter och förmåner du kan få tillgång till.

Såväl reseförsäkring som avbokningsskydd kan ingå

Såväl reseförsäkring som avbokningsskydd kan ingå

Både reseförsäkring och avbokningsskydd är något som många betalar flera tusen kronor extra för när de bokar sina resor. Dessa försäkringar är onekligen väldigt bra att ha, om du eller någon i familjen skulle drabbas av olycka eller sjukdom på resmålet, eller om ni av någon anledning måste ställa in resan. Om du väljer rätt kreditkort behöver du dock inte betala extra för någon av dessa försäkringar mer. Det är nämligen relativt vanligt att det ingår såväl en komplett reseförsäkring som ett täckande avbokningsskydd när du betalar resan med kortet. Det gäller naturligtvis även om du väljer att dela upp betalningen på flera månader.