Meny Stäng

Så här ansöker du om ett smslån

Så här ansöker du om ett smslån

Det dyker ofta upp tillfällen i livet då ekonomin kan behöva en liten skjuts. I de fallen är det många som använder sig av ett smslån. Fördelarna är många, men det är väldigt viktigt att sköta betalningen för att undvika dyra avgifter. Här förklarar vi hur du gör för att snabbt och enkelt ansöka om ett smslån!

Snabb och enkel process

Genom att göra en sökning på nätet om just smslån kommer du att få upp mängder av förslag på aktörer som erbjuder den här typen av lån. Det kan vara klokt att jämföra dina alternativ och läsa på om de olika långivarna innan du gör ditt val. När du har jämfört dina alternativ och kommit fram till en lämplig långivare kommer du att få fylla i uppgifter om dig själv.

De uppgifter du väntas lämna är vanliga personuppgifter som namn, adress och kontaktuppgifter. Vidare får du fylla i uppgifter om din ekonomiska situation samt önskat lånebelopp och återbetalningstid. I regel kan du skicka in din ansökan omedelbart genom att legitimera dig med ditt bankID.

Kortsiktiga lån

Smslån är ett lån som väntas betalas tillbaka på kort sikt och därför rör det sig sällan om väldigt stora lånebelopp. Återbetalningstiden är vanligtvis mellan 30-60 dagar. Av den anledningen är det viktigt att se till att du verkligen har möjlighet att betala tillbaka hela beloppet inom angiven tidsram. Om du skulle missköta betalningen innebär det höga avgifter.

För- och nackdelar med smslån

För- och nackdelar med smslån

Fördelarna med den här typen av lån är att du snabbt och smidigt sköter hela ansökningsprocessen på nätet och att du får snabba besked. Även utbetalningstiden är en fördel, då du ofta har tillgång till pengarna väldigt snabbt. Du behöver sällan vänta mer än någon dag innan pengarna finns på kontot.

Nackdelarna är att det brukar kunna vara ganska höga kostnader kopplat till smslån. Detta yttrar sig i form av ränta, vilket enkelt kan förklaras som priset för lånet. Även återbetalningstiden kan räknas med som en nackdel, eftersom den är relativt kort.

Summering

För att sammanfatta smslån kan vi konstatera att det är väldigt bra att kunna ta till om det av någon anledning tryter i kassan. Det faktum att det går väldigt fort och smidigt att ansöka om den här typen av lån gör processen enkel för de allra flesta. Innan du skickar in en ansökan bör du även säkerställa dina möjligheter till återbetalning. Låna inte mer pengar än du vet att du kan betala tillbaka inom given tidsperiod.

Det gäller dock att se upp med räntorna så att de inte är allt för höga i förhållande till själva lånebeloppet. En annan sak att se till att sköta ordentligt är återbetalningarna, detta för att slippa ytterligare kostnader.